Datum: 02-08-2023
Locatie: Polderhuis & Markt Westkapelle
Tijd: 11:00 - 20:30

Een dag die in het teken staat van nostalgie! Dit jaar heeft Westkapelle 800 jaar stadsrechten. En dat vieren we! Op 2 augustus zijn er leuke activiteiten in Westkapelle voor jong en oud.

Leuke activiteiten in Westkapelle voor jong en oud

In de tuin van het Polderhuis zijn tussen 11.00 - 17.00 uur leuke activiteiten te doen voor kinderen en volwassenen. Er zijn verschillende demonstraties van de heiploeg, Wasschappelse blokjes (snoepjes) bakken, bierbrouwen, een foodtruck, mossels koken en proeven en een demonstratie van zeemansknopen. Ook wordt een klederdrachtshow georganiseerd waarin we kleding van 800 jaar laten zien. Laat een karikatuur tekenen door de tekenaar.

Op de Markt in Westkapelle is ook van alles te doen. Kinderen kunnen rondjes draaien in de kindercarroussel of ringsteken op het kinderbaantje. De schilderclub van Westkapelle houdt een expositie. Van 15.00 - 20.00 uur is het Sjezen rijden, een folkloristische traditie met paard en wagen. Bewonder de mooie klederdracht van de sjezenrijders.

Op de dijk is er een demonstratie van oude tractoren. 

Rondrit met de Paardentram

Maak tussen 11.00 - 16.00 uur een ritje met de Paardentram, de halte is bij het Polderhuis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

De molen de Noorman in Westkapelle is open als de wieken draaien.