Datum: 03-05-2023
Locatie: Polderhuis Westkapelle
Tijd: 19:30 -
Ineke en Moshe in Jeruzalem

Woensdag 3 mei om 19.30 uur geeft Ineke Kievit-Broeze een lezing over haar boek 'De papegaaien van Moshe' over een bijzonder verhaal van haar grootouders uit de Tweede Wereldoorlog.

De papegaaien van Moshe

Het boek gaat over haar grootouders die in de Tweede Wereldoorlog een Joods jongetje als onderduiker kregen. Hoe was Jopie (Moshe) daar terecht gekomen en wat zijn de gevolgen van de onderduikperiode en de tijd daarna voor zo'n jongetje. Ineke heeft het allemaal uitgezocht en beroert daarbij de grote thema's van het leven. Wat doe je in tijden van nood en waar ligt de scheidslijn tussen goed en kwaad. Door onderzoek in archieven maar ook vooral door contact met Moshe's familie reconstrueert ze de feiten en ervaart ze de grote verbindende kracht van liefde en mensen om je heen.

Meer informatie

De lezing start om 19:30 uur, zaal open vanaf 19:10 uur. De toegang is gratis (maximaal 60 personen). Het boek is deze avond te koop voor € 14.

Op woensdag 3 mei om 19:30 uur is er in het Polderhuis een lezing over het boek 'De papegaaien van Moshe'. Dit boek is geschreven door Ineke Kievit-Broeze (voorouders Westkapelle) en zij zal deze avond vertellen hoe dit boek tot stand is gekomen naar aanleiding van een bijzonder verhaal van haar grootouders uit de Tweede Wereldoorlog. Zij kregen tijdens de oorlog een joods jongetje als onderduiker.
Het boek 'De papegaaien van Moshe' zal deze avond te koop zijn voor €14,00. Toegang gratis (max.60 personen). Zaal open vanaf 19:10 uur.