Datum: 16-10-2021
Locatie: Museumcafé Polderhuis

Bezoek de nieuwste expositie in het Polderhuis museum over tanks in Westkapelle en Walcheren tijdens de Slag om de Schelde en de bevrijding. De expositie is vanaf 16 oktober gratis te bezoeken in het museumcafé. 

Onderzoek naar tanks tijdens Slag om de Schelde

Jakko Westerbeke heeft onderzoek gedaan naar de voertuigen die betrokken zijn geweest in Westkapelle en op Walcheren tijdens de bevrijding. Hij heeft hiervan een boekje gemaakt. Elke tank en de geschiedenis daarvan wordt apart beschreven. De meeste van de tanks beschadigden in de eerste dagen en waren niet meer bruikbaar in de strijd. Eén van de tanks is na de oorlog achtergebleven en is hét monument geworden wat herinnert aan de bevrijding van Westkapelle en de Slag om de Schelde.

Meer informatie  

De expositie is vanaf 16 oktober gratis te bezoeken in het museumcafé. Er zijn een zevental panelen te bezichtigen.Hierop wordt de landing geschetst, de situatie van ‘toen en nu’ en informatie over de voertuigen en hoe het dorp Westkapelle vol wrakken stond na de oorlog en de Slag om de Schelde. Het boekje van Jakko Westerbeke is te koop in de museumwinkel voor € 9,99 (in het Nederlands en Engels)