Datum: 25-06-2022
Locatie: Polderhuis Westkapelle

Van 25 juni tot 10 oktober is de expositie "Zeeuws Meisje" van Rem van den Bosch te bezichtigen in de expositieruimte van het Polderhuis.

Expositie "Zeeuws Meisje" met foto's van Rem van den Bosch

Fotograaf Rem van den Bosch (Rotterdam, 1974) heeft het Zeeuws Meisje een nieuw gezicht gegeven. Van “ons Zeeuwen bin zuunig” is het Zeeuws Meisje door de foto’s van Rem van den Bosch uitgegroeid tot een veelkleurig icoon van de Zeeuwse identiteit.

Op de expositie is een selectie te zien van de foto’s die Van den Bosch maakte voor zijn drie boeken met de titels: Zeeuws Meisje #Vrijheid, #Gelijkheid en #Broederschap. De fotoseries blazen nieuw leven in het erfgoed van de streekdracht. Vrouwen, mannen en kinderen poseren in een perfect kloppende Walcherse dracht met alle authentieke sieraden, maar gemaakt met stoffen in alle kleuren van de regenboog. 

Meer informatie

Alle getoonde foto’s zijn te koop. In overleg met de fotograaf zijn de afmetingen aan te passen. Geïnspireerd door de kleurrijke dracht heeft de handwerkgroep ‘De Mutsen’ doekjes en armbedekkingen, die labadissen heten, gehaakt in allerlei kleuren, tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar in de museumwinkel.

De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden