Datum: 26-06-2021
Locatie: Polderhuis Westkapelle

Van 26 juni t/m 10 oktober 2021 is in het museumcafé een tentoonstelling ingericht met schilderijen en illustratieve aquarellen van Adri Karman (Colijnsplaat, 1946). 

Enkele jaren geleden heeft Adri in de vuurtoren geëxposeerd. Aangezien niet iedereen in staat is om de vuurtoren te beklimmen, krijgt Adri nu een plaatsje in het museumcafé, zodat iedereen zijn mooie werk kan bewonderen. Het thema van zijn werk is de natuur, vooral vogels, stillevens, Zeeuwse landschappen en zee – en strandgezichten. Naast kunstschilder is Adri Karman ook illustrator.

Al sinds zijn vroegste jeugd is Adri geboeid door de natuur. Op de lagere school werd zijn aanleg voor tekenen al snel duidelijk. De combinatie natuur en tekenen is tot op de dag van vandaag de belangrijkste pijler van zijn werk. Aanvankelijk was hij gewoon huisschilder, maar met de jaren groeide de belangstelling voor zijn werk. In het jaar 2000 vestigde hij zich als zelfstandig illustrator met als hoofdonderwerp de natuur. De provincie Zeeland, Het Zeeuws Landschap, de PZC en vele anderen maakten jarenlang gebruik van zijn werk.
Voor de bijlage “Buitengebied” van de PZC verzorgde hij van 1998 tot 2011 wekelijks de tekst en illustraties. Met deze artikelen oogstte hij veel succes.

Inmiddels is het illustratieve werk uitgebreid met het schilderen van stadsgezichten, Zeeuwse landschappen, en zee – en strandgezichten. Recent is daar de fascinatie voor het stilleven bijgekomen. Hierbij laat Adri zich inspireren door Henk Helmantel, de Groningse meester van het stilleven.

Alle getoonde werken worden te koop aangeboden. Toegang tot de expositie is gratis. 

Expo19 AdriKarman1 2