Datum: 30-06-2017
Locatie: Vuurtoren Westkapelle

Van 30 juni t/m 1 november 2017 kunt u de schilderijen van Jo Dumon Tak en Frans van der Hagen bewonderen in vuurtoren het Hoge Licht. 

Jo Dumon Tak is vooral bekend als artistiek leider en schilder van het Panorama Walcheren. Sinds juni 2010 werkt hij in de voormalige machinefabriek van scheepswerf de Schelde aan enorme doeken die allemaal Walcheren als onderwerp hebben. Samen met zijn assistenten voert hij zijn werken uit: de meer dan manshoge schilderijen zijn tientallen meters breed en opgesteld in een halve of driekwart cirkel Z e geven je het gevoel dat je daadwerkelijk ter plekke bent. In de grote hal staat momenteel ruim vijfhonderd vierkante meter aan beschilderde doeken. Panorama Walcheren is daarmee een van de grootste kunstwerken in Zeeland.

Op dit moment zijn er panorama's te zien van het zicht op de Vlissingse Koopmanshaven,de Vlissingese Visserijhaven, kaai van Veere, Domburg vanuit zee gezien, het oranjebos te Oostkapelle en de skyline van Middelburg. Met zijn werk schept Dumon Tak en zijn team een illusie van de realiteit op een expressieve impressionistische wijze. Hierbij speelt het vangen van het licht op het doek een belangrijke rol.
Naast Panorma Walcheren is Dumon Tak teken en schilderleraar.  Frans van der Hagen volgde jarenlang schilderlessen bij MIKV en VIKV te Middelburg en Vlissingen. De afgelopen 7 jaar volgde hij schilderlessen bij Jo. Vanaf 2010 werkt hij mee aan het panorama Walcheren.

De schilder en zijn assistent laten in de vuurtoren werk op kleiner formaat zien.