Museumcafé en winkel

Het Polderhuis heeft naast het museum ook een museumcafé, terras en winkel. Deze zijn gratis toegankelijk. In het museumcafé worden regelmatig bijeenkomsten, lezingen en activiteiten georganiseerd. Ook zijn er wisselexposities te bekijken. U kunt er iets drinken en er is altijd wel iets lekkers bij de koffie.

Museumcafé en terras

Het Museumcafé en het terras zijn vrij toegankelijk. In het Museumcafé zijn leesrekken met allerlei informatie over de thema’s van het museum. In circa 30 grote mappen kunt u originele oude kranten inkijken. Regelmatig draait er een film op een groot scherm over thema’s uit het museum. Dit is ook de plaats waar regelmatig een wisselexpositie te zien is. Op het terras heeft u uitzicht op de zeedijk en de Liberty Bridge die naar de tank op de dijk loopt.

Koffie stempelkaart

Bent u vrijwilliger, donateur of een vaste bezoeker? Dan kunt u een stempelkaart van het Polderhuis nemen. De kaart heeft 10 stempelvakken en kost € 21,00. Donateurs en vrijwilligers betalen slechts € 19,00. Wanneer de kaart vol is kunt u deze inleveren. Twee keer per jaar loten we de kaarten, de eigenaar krijgt als beloning gratis een nieuwe kaart.

Museumwinkel

Er zijn hier unieke souvenirs te vinden. Denk hierbij aan producten gebaseerd op de vuurtorens van Westkapelle, magneten, onderzetters, schaalmodellen, sneeuwbollen, kaarten, mokken en zelfs sokken. Leuk als herinnering of om cadeau te doen.

Onze tip uit de winkel

2 prachtige magneten met een foto van 't Lage Licht door Jesse Meliefste. Per stuk € 3,50.

 magneet2LageLichtJesseMeliefste magneetLageLichtJesseMeliefste

Zeeuwse klederdracht en streeksieraden

Juwelier Minderhoud (autoriteit in streeksieraden voor heel Nederland) uit Westkapelle heeft in de museumwinkel een vitrine staan met trendy Zeeuws zilver. Een Zeeuwse knop als hanger, oorbel of ring wie wil dat nou niet? Of een armband waarin bloedkoraal is verwerkt afkomstig van authentieke streeksieraden. Hierdoor worden de streeksieraden van vroeger weer hip om te dragen en kun je laten zien dat je trots bent op je Zeeuwse roots.
Er staan ook keramieken beelden van Henny de Vlieger, gebaseerd op de Walcherse streekdracht. Met een koppeltje van een boer en boerin van haar hand fleur je elk huis op.

202108 henny

Slag om de Schelde

Westkapelle en de Slag om de Schelde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de bombardementen op 3 oktober 1944 en de geallieerde landing en bevrijding op 1 november 1944.
Er zijn interessante boeken waarmee je de kennis van 1940 (inval Nederland) tot 1944 (inundatie Walcheren en bevrijding) aanzienlijk kunt vergroten. Ben je meer geïnteresseerd in de Atlantikwall dan kun je hier ook je honger stillen. Er zijn ook kinderboeken die het thema oorlog in Zeeland beschrijven.
Een greep uit titels die gelieerd zijn aan Walcheren: ‘Slag om de Schelde, 1944’, van Tobias van Gent en Hans Sakkers, ‘In het spoor van de slag om de Schelde’, van Hans Sakkers, ‘Walcheren bevrijd’, van J.N. Houterman, ‘Het niet vertelde verhaal van 44’, van Ada van Hoof.

Ansichtkaarten

Er zijn kaartenrekken met een ruim assortiment aan fotokaarten. Deze fotokaarten worden gemaakt door onze vrijwilligers, de foto’s krijgen we aangeleverd van bevriende (amateur)fotografen. Een fotokaart met een paalhoofd, een ondergaand zonnetje of verschillende mensen in klederdracht. Een kaart is altijd leuk om te krijgen, een handgeschreven bericht fleurt een mens op. De kaarten zijn te gebruiken voor allerlei berichten (verjaardag, condoleance, beterschap enz.)

Zeeuwse knop

Ook zijn er diverse producten te koop met als thema de bekende Zeeuwse knop, die tegenwoordig weer helemaal hip is. Zo zijn er magneten, snoepgoed, mokken, inpakpapier, placemats en zelf een paraplu met opdruk van de Zeeuwse knop!

Wandel- en fietskaarten en toeristische informatie

In de museumwinkel zijn er diverse wandel- en fietskaarten (beide met knooppunten) te koop van Westkapelle en omgeving. Er is ook een rek met verschillende brochures van attracties in de buurt.