Fiets- en wandelroutes

Walcheren is perfect om er lekker op uit te gaan met de fiets of te voet. Er zijn diverse fiets- en wandelwegen aangelegd waarop je de mooiste plekjes van het eiland ontdekt! Langs het strand en de duinen, of juist de polders in. Er is keuze genoeg!

Routes

In de museumwinkel verkoopt het Polderhuis fietsknooppuntenkaarten (FIKS) en de wandelknooppuntkaart. Dit is een bewegwijzerd netwerk van zorgvuldig geselecteerde fietspaden en wandelwegen. Bij de selectie van deze wegen is rekening gehouden met veiligheid en de aantrekkelijkheid van het landschap. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Het grote voordeel is dat je zelf bepaalt hoe lang je route wordt!

Fietsroutes

Wandelroutes

QR-codes langs de parels van Walcheren

Samen met Staatsbosbeheer, IVN Walcheren en KNRM Walcheren heeft het Polderhuis een flyer ontwikkeld, met daarin de parels van Walcheren. Met mooie wandelroutes kunnen deze parels ontdekt worden: Het Nollebos en de Nolledijk, De Westkappelse Kreek, Fort Rammekens en de Veerse Kreken.
Bij deze routes zijn QR-codes geplaatst. Met de smartphone of tablet kan informatie over het kreekgebied gedownload worden en een plattegrond met een wandelroute. De QR-codes zijn gelinkt aan de website van het Polderhuis. De flyer is onder meer verkrijgbaar bij het Polderhuis.

Georganiseerde tochten met de wandelvereniging

Het Polderhuismuseum werkt ook samen met de Vlissingse wandelvereniging De Vrolijke Tippelaars. Samen organiseren we elk jaar een aantal wandeldagen met verschillende afstanden. Houd de agenda in de gaten.