Organisatie

Stichting Polderhuis is opgericht in november 1999 en heeft vanaf die tijd hard gewerkt. Het is een actieve organisatie op het terrein van cultuurbehoud en -overdracht van cultuur en geschiedenis. Stichting Polderhuis wil interesse hierin bij zowel Westkappelaars als bij toeristen bevorderen en stimuleren.
Het hoofdgebouw van Het Polderhuis, musea en meer is het Polderhuis, een oud gebouw van het Waterschap, voor Westkapelle in het verleden de grootste werkgever door dijkwerk. Dit gebouw herbergt het Dijk- en oorlogsmuseum. In dit gebouw vind je ook het Museumcafé en de Museumwinkel en de administratie van de organisatie.

Voor iedereen!

Het is belangrijk dat het culturele erfgoed behouden blijft en dat jongeren een actieve rol op zich nemen in het culturele leven. Maar het is ook belangrijk dat er activiteiten worden aangeboden waarin iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht van welke geloofsgemeenschap, ongeacht welke leeftijd. Het Polderhuis houdt daar serieus rekening mee, het Polderhuis is er voor iedereen en iedereen kan een plaatsje vinden in onze organisatie.

Organisatie Polderhuis

Het Polderhuis bestaat uit een grote vrijwilligersorganisatie met daarboven een aantal vaste medewerkers. Zij worden aangestuurd door het bestuur.

De organisatie is transparant, overzichtelijk met een eenvoudige structuur.