Museumshop

In de winkel van het museum koopt u leuke souvenirs, kaarten, boeken en toeristische informatie. U vindt er ook een breed assortiment Zeeuwse streekproducten of artikelen met de bekende Zeeuwse knop.

Souvenirs

Koop als herinnering aan uw vakantie in Westkapelle een magneet of sleutelhanger van de vuurtoren. Of koop een leuke mok, schuddebol, ‘Wasschappels’ bier of vrolijke sokken met de vuurtoren. Ook is er een grote keuze aan huisgemaakte spullen van klederdrachtstof zoals keukenschorten, pannenlappen en onderzetters.

Ansichtkaarten

De winkel heeft een ruim assortiment aan fotokaarten met de vuurtoren, een paalhoofd of mensen in klederdracht. Deze fotokaarten worden gemaakt door onze vrijwilligers, de foto’s krijgen we aangeleverd van bevriende (amateur)fotografen.
De kaarten zijn te gebruiken bij alle gelegenheden zoals verjaardag, condoleance en beterschap. Een kaart is altijd leuk om te krijgen, een handgeschreven bericht fleurt een mens op.

Boeken over de oorlog

Westkapelle en de Slag om de Schelde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door de bombardementen op 3 oktober 1944 en de geallieerde landing en bevrijding op 1 november 1944. Er zijn interessante boeken te koop waarmee u uw kennis over 1940 (inval Nederland), 1944 (inundatie Walcheren en bevrijding), de Antlantikwall en later aanzienlijk kunt vergroten. Er zijn ook kinderboeken die het thema oorlog in Zeeland beschrijven.
Een greep uit titels die gelieerd zijn aan Walcheren: ‘Slag om de Schelde, 1944’, van Tobias van Gent en Hans Sakkers, ‘In het spoor van de slag om de Schelde’, van Hans Sakkers, ‘Walcheren bevrijd’, van J.N. Houterman, ‘Het niet vertelde verhaal van 44’, van Ada van Hoof.

Wandel- en fietskaarten en toeristische informatie

In de museumwinkel zijn diverse wandel- en fietskaarten (beide met knooppunten) te koop van Westkapelle en omgeving. Er is ook een rek met brochures van allerlei attracties in de buurt.

Zeeuwse knop en klederdracht

Er zijn leuke producten te koop met de bekende Zeeuwse knop. Zo zijn er magneten, mokken, inpakpapier, snoepgoed, placemats en zelfs een paraplu met opdruk van de Zeeuwse knop!