Museumtuin

In de tuin van het Polderhuis staan verschillende monumenten. De tuin is vanaf de dijk via de Liberty Bridge bereikbaar.  

Liberty Bridge

De Liberty Bridge is een stoere trappenbrug die zo uit de Westkappelse zeedijk lijkt te komen. Wie vanaf de tank over de trap naar beneden loopt komt uit in de tuin van het museum. De Liberty Bridge gedenkt en herdenkt, verbindt en verenigt. 
De Liberty Bridge is gebouwd als eerbetoon aan de militairen van de Geallieerde Strijdkrachten die zijn omgekomen in Westkapelle tijdens de bevrijding op 1 november 1944. 

Op de Liberty Bridge staan veel naamplaatjes van mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de Liberty Bridge en het Polderhuis een warm hart toedragen. U kunt uw naam laten plaatsen op een van de bankjes bij de stenen met de namen van de gesneuvelden bij de Liberty Bridge.

Landingsvaartuig 

Het landingsvaartuig in de tuin is een gerestaureerd Nederlands landingsvaartuig uit de jaren zestig en een eerbetoon aan alle slachtoffers, bevrijders en burgers. De foto's geven een indruk van de landing van de Royal Marines op 1 november 1944, voor de bevrijding van Walcheren.  

Gedenksteen Molen de Roos

Op 1 november 2004 is een gedenksteen onthuld als herinnering aan de 44 mensen die zijn omgekomen in molen "De Roos". In totaal hadden 47 mensen op 3 oktober 1944 in de kelder van de molen becherming gezocht tegen het naderende bombardement. Door het bombardement werd de molen volledig verwoest en slechts 3 mensen overleefden het. Op de steen is een plaquette aangebracht met een tekst die door een van de overlevenden zelf is gemaakt.

Herinneringssteen The Exhortation

In de tuin is ook een steen geplaatst met de laatste regels van "The Exhortation": At the going down of the sun and in de morning. We will remember them.

Boegspriet City of Benares

De driemaster City of Benares strandde in 1911 op de zeedijk, vlak bij het ijzeren torentje. De boegspriet staat er als herinnering aan de vele strandingen en alle slachtoffers.