Dijk- en oorlogsmuseum

Het dijk- en oorlogsmuseum heeft drie permanente exposities. De eerste verdieping laat verhalen van de dijk zien: over 7 eeuwen dijk, de ontwikkelingen van de kustlijn en dorp en de omgeving. Hier is ook de Kunstmuur, een nieuwe expositiewand voor jaarlijkse kunstexposities over Westkapelle en haar geschiedenis. Op de begane grond is de expositie over de oorlog, met centraal de bewoners van Westkapelle en hun ervaringen.

Loop door de geschiedenis van 7 eeuwen dijk

Bekijk de kaart van de kustlijn met de ontwikkeling van het dorp Westkapelle en de omliggende natuur.

Westkapelle in oorlog, het dorp vertelt

De expositie Westkapelle in oorlog heeft als rode draad 'Het dorp vertelt'. Luister naar herinneringen van inwoners en bekijk met de telefoon of tablet filmpjes en fragmenten via een QR-code.

Oorlogsaquarium

In zee zijn nog steeds oorlogsrestanten vindbaar en zichtbaar. Bekijk de schatten die opgedoken zijn uit landingsvaartuigen, die tijdens de landing in november 1944 voor de kust gezonken zijn.

Een impressie van het museum

Uitkijktoren

Het museum brengt het leven in Westkapelle en de invloed van de zee op het dorp in beeld. Beklim de uitkijktoren en bekijk met eigen ogen hoe dicht Westkapelle bij de zee ligt. Met helder weer kijk je zelfs tot in Zeeuws-Vlaanderen! De uitkijktoren is alleen via het museum bereikbaar.