Polderhuismuseum Westkapelle

Het Polderhuismuseum is het museum over de geschiedenis van Westkapelle. De eeuwige strijd met het water van de Noordzee achter de zeedijk, Westkapelle in de oorlog en de Slag om de Schelde en de wederopbouw daarna. Op de eerste verdieping is een kunstexpositie te bezichtigen.

Westkapelle achter de zeedijk

Westkapelle levert al 7 eeuwen een strijd met de Noordzee. Bekijk in het museum de kustlijn van Westkapelle en de ontwikkeling van Westkapelle en de natuur eromheen. Lees meer over het bijzondere beroep van dijkwerker en leer alles over heien van paalhoofden of golfbrekers. Tijdens evenementen is de heiploeg in de klederdracht van Westkapelle te bewonderen.

Westkapelle in de oorlog

In het Polderhuis komt de geschiedenis tot leven. Inwoners vertellen over de Tweede Wereldoorlog, de Slag om de Schelde een het verschrikkelijke bombardement van 1944. Luister naar herinneringen, bekijk de indrukwekkende foto’s en bekijk met de telefoon of tablet filmpjes en fragmenten met een QR-code. In de Noordzee zijn nog steeds restanten te vinden uit de oorlog en de Slag om de Schelde. Een aantal van die schatten is te bezichtigen in het Polderhuis.

Uitkijken over Westkapelle en de Noordzee

Beklim de uitkijktoren en bekijk met eigen ogen hoe dicht Westkapelle bij de zee ligt. Met helder weer kijk je zelfs tot in Zeeuws-Vlaanderen. De uitkijktoren is alleen via het museum bereikbaar.

Museumwinkel en terras

Loop na een bezoek aan het museum door de museumshop voor een leuk souvenir met de Zeeuwse knop of interessant boek over de oorlog. Strijk neer in het museumcafé of op het terras voor een lekker bakje koffie met een appelrondje. Geniet van het uitzicht op de museumtuin en de Shermantank.