Dijk- en oorlogsmuseum

In het Polderhuis komt de geschiedenis tot leven. Van het wonen op Walcheren in de ijzertijd, de tijd van de Romeinen en Vikingen en de Gouden Eeuw, tot de oorlog in Westkapelle en omstreken, de bombardementen en de verwoesting en de wederopbouw. Loop door de geschiedenis langs interessante voorwerpen en replica's, bekijk de vele foto's en video's en bekijk de imposante dijk en zee vanaf de uitkijktoren.

In het Polderhuis kunt u vele interessante oude objecten en foto’s bekijken. Het Polderhuis krijgt soms ook nieuw materiaal aangeboden voor in het museum. Hebt u zelf een bijzonder object in huis dat wellicht interessant is voor het Polderhuis? Lees meer over het (tijdelijk) uitlenen van objecten.

Overzicht van de themavakken in het museum (PDF).

Uitkijktoren

Het museum brengt het leven in Westkapelle en de invloed van de zee op het dorp in beeld. Op de uitkijktoren zie u goed hoe dicht zee en dorp bij elkaar liggen, slechts gescheiden door die imposante dijk. Met helder weer kunt u kijken tot aan het Zeeuws-Vlaamse land, dat aan de andere kant van de zee ligt. De uitkijktoren is alleen via het museum bereikbaar.

Een impressie van het museum

Virtuele tour museum

Wandel 'virtueel' door (een stukje) Polderhuis.