Vuurtoren 't Hoge Licht

Voor veel Westkappelaars is de vuurtoren het vertrouwde symbool van het dorp. Zie je de toren en het regelmatig zwaaiende licht, dan ben je weer thuis. Ook voor veel andere inwoners van Walcheren en toeristen is de vuurtoren het herkenningspunt van het dorp.

Geschiedenis vuurtoren

De huidige vuurtoren is oorspronkelijk gebouwd als bakstenen kerktoren van de Sint Willibrorduskerk. In 1817 is de eerste bovenbouw geplaatst. In 1907 is de huidige roodkleurige bovenbouw met het torenlicht erop geplaatst. De Westkappelse vuurtoren was revolutionair in zijn tijd. De meeste kustbakens bestonden uit steenkoolvuren, in Westkapelle werd gebruik gemaakt van walvisolie als brandstof. De kerk is in 1831 door een brand verwoest, alleen de toren bleef staan. Nog altijd is de vuurtoren actief en brandt elke avond het licht, dat bij helder weer tot op ongeveer 20 zeemijl (37 kilometer) te zien is.

Museum van de vuurtoren

In de toren is regelmatig een expositie te zien over Zeeuwse onderwerpen of over de natuur in de omgeving van Westkapelle. Maak kennis met het dagelijkse leven van de vroegere torenwachter. Waar sliep hij? Wat moest hij doen, welke taken had hij? 

Virtuele rondleiding