Vuurtoren 't Hoge Licht Westkapelle

Bezoek de vuurtoren aan de Zuidstraat in Westkapelle. Beklim alle treden en geniet van het uitzicht over de Noordzee en Walcheren. Bezoek ook het vuurtorenmuseum en bekijk de schilderijen of foto’s van de kunst tentoonstelling.

Klim naar boven op de vuurtoren ’t Hoge Licht

Vanaf vuurtoren 't Hoge Licht heb je een weids uitzicht over de Noordzee, het strand, Walcheren en Zeeland. Bij helder weer kun je de kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen zien. Spot je ook de windmolens in de Noordzee?

Museum in de vuurtoren

In de vuurtoren is ook een klein museum ingericht. Op verschillende verdiepingen in de vuurtoren maak je kennis met het dagelijkse leven van de torenwachter van vroeger. De vuurtoren was eigenlijk de kerktoren van de Sint Willibrorduskerk. In 1831 is de kerk door brand verwoest, alleen de toren bleef staan. In 1907 is het torenlicht geplaatst. De vuurtoren brandt nog elke avond, bij helder weer tot wel 37 km te zien.

Expositie in de vuurtoren

In de vuurtoren is een jaarlijkse wisselexpositie te zien over Westkapelle of de natuur van Walcheren en Zeeland. Bekijk de prachtige werken van bekende en minder bekende schilders en fotografen.

Meer informatie

Bekijk de openingstijden en entreeprijzen van de vuurtoren. In de museumwinkel is een boek over de vuurtorens in Westkapelle te koop (€ 4,95).

3D model van de vuurtoren

Sven Schröter maakte een prachtig 3D model van de vuurtoren: