Educatie

Bent u op zoek naar een leuke invulling van uw geschiedenisles waar uw leerlingen actief en ontdekkend zijn? Neem uw klas mee naar het Polderhuis. Er zijn verschillende mogelijkheden om de jeugd kennis te laten maken met de geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Het Polderhuis richt zich zowel op het basisonderwijs, als op het voortgezet onderwijs (VMBO en HAVO). Voor VWO klassen leveren we graag maatwerk.

Voor verschillende projecten zijn een handleiding en leerlingenmateriaal in PDF beschikbaar. Dit kunt u gratis digitaal bestellen. Het leerlingenmateriaal dient u zelf te kopiëren. Indien gewenst kan het materiaal ook aangepast worden aan speciale wensen van de leerkracht. Daar zijn echter wel kosten aan verbonden. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan een overzicht van het materiaal dat beschikbaar is en waar u een keuze uit kunt maken.

Bekijk hier de projecten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Website Walcheren 40-45

De website www.walcheren40-45.nl biedt informatie over de Tweede Wereldoorlog op Walcheren voor kinderen van 10-18 jaar voor hulp bij huiswerk, werkstukken, spreekbeurten en onderzoeken.

  • Waarom kwam de Duitse soldaat Diether in 1943 naar Westkapelle?
  • Wat dacht de Engelse boordschutter Herbert Davy toen hij op 3 oktober 1944 de dijk van Westkapelle bombardeerde?
  • Waarom werden de dijken van Walcheren gebombardeerd?
  • Wanneer kwam het water?

Heeft u belangstelling voor de geschiedenis van Walcheren in de oorlogsjaren? Dan kunt u uw hart ophalen op deze speciale themawebsite van het Polderhuis. Erg interessant als u verhalen zoekt van de mensen die er midden in zaten, kijk bij Herinneringen en Persoonlijk. Wilt u meer weten over een aantal objecten uit het museum of over de oorlogsmonumenten op Walcheren, ook dan kunt u op die website terecht. Wilt u uw mening over vrijheid met ons delen? Ook daar is ruimte voor.

Scholieren

De website is tevens een prachtige database voor scholieren die een werkstuk maken over een van de onderwerpen:

  • Walcherse Atlantikwal
  • Bombardementen op de dijken
  • Bevrijding van Walcheren
  • Oorlogsjaren op Walcheren
  • Walcheren onder water
  • Dijken van Walcheren dicht

Kijk voor meer informatie bij Huiswerkhulp op de website.

Spullendoos

Het Polderhuis heeft een doos beschikbaar met allerlei voorwerpen van vroeger. Deze Spullendoos kan bij het Polderhuis geleend worden en is voor verschillende doeleinden (zowel onderwijs als ouderenzorg) geschikt. Bijvoorbeeld een tentoonstelling in een verzorgingstehuis om herinneringen van vroeger op te halen, of om in de klas te laten zien bij een geschiedenisles. Lees meer over de spullendoos.