Educatie

Bent u op zoek naar een leuke invulling van uw geschiedenisles waar uw leerlingen actief en ontdekkend zijn? Neem uw klas mee naar het Polderhuis. Er zijn verschillende mogelijkheden om de jeugd kennis te laten maken met de geschiedenis van Westkapelle en Walcheren op drie locaties: het dijk- en oorlogsmuseum en beide vuurtorens. 

Leren over de geschiedenis van Westkapelle en Walcheren

Een dagdeel op bezoek bij het Polderhuis Museum is leerzaam. Voor volwassenen, maar zéker ook voor de jeugd. Wanneer u op zoek bent naar een leuke invulling van uw geschiedenisles, is het Polderhuis de juiste locatie. Op een speelse en ongedwongen manier maken de scholieren kennis met de geschiedenis van Westkapelle en omstreken. Maak een keuze uit één van de vier thema’s:

  • Slag om de Schelde
  • Dijken
  • Vuurtoren en Tweede Wereldoorlog
  • Monumenten

Op de bovenverdieping van het museum is een grote ruimte beschikbaar voor gastlessen en filmpresentaties. Het Polderhuis richt zich op het basis- en voortgezet onderwijs. Geeft u les op het speciaal onderwijs? Dan maakt het museum graag een programma op maat.

Werkstuk of spreekbeurt over de Tweede Wereldoorlog

De website www.walcheren40-45.nl is een zeer uitgebreide database voor scholieren die een werkstuk of spreekbeurt willen maken over de Tweede Wereldoorlog op Walcheren. Bijvoorbeeld over de oorlogsjaren, de bombardementen, de inundatie van Walcheren, de bevrijding en het dichten van de dijken. Ook zijn er verhalen van overlevenden te vinden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden die het Polderhuis kan bieden voor uw schooluitje? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.