Monument Molukkenkamp

Vlakbij Vuurtoren ’t Lage Licht (Noorderhoofd) staat een monument dat herinnert aan het Molukkenkamp van Westkapelle. Tussen 1955 en 1960 woonden hier Molukse gezinnen die na de onafhankelijkheid van Indonesië hun vaderland moesten verlaten. De herinnering aan de ellendige omstandigheden waarin de gezinnen op deze plek woonden wordt levend gehouden door de gedenksteen op de dijk. 
Het beeld is gemaakt door Trinette Ledelay uit Middelburg. In de letters op de sokkel verwerkte ze steengruis van de barakken.

Boek van Hans Sakkers over het Molukkenkamp

In het voorjaar van 2011 is door het Polderhuis een expositie gehouden met als thema "60 jaar Molukkers in Nederland". Passend bij dat thema is het boek "Ambonezenkamp Westkapelle" van Hans Sakkers. Dit boek is uitverkocht en een herdruk is niet gepland. Met toestemming van de auteur is het boek gedigitaliseerd en gratis te downloaden.

Download het boek Ambonezenkamp Westkapelle van Hans Sakkers hier.

Wandelen langs het monument voor het Molukkenkamp

Deze wandeling rondom Westkapelle komt langs de zee, door de polders en door het bos. Sta stil bij de verschillende monumenten op deze route (ongeveer 9 km). Kijk op www.route.nl voor meer wandelroutes.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland