Monumenten in de museumtuin

In de museumtuin in Westkapelle staan verschillende monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers.

Liberty Bridge

De Liberty Bridge is een stoere trappenbrug die zo uit de zeedijk lijkt te komen. Loop via de Liberty Bridge de dijk op naar het strand en de Noordzee en geniet van een prachtig uitzicht over Westkapelle. De Liberty Bridge is gebouwd als eerbetoon aan de militairen van de Geallieerde Strijdkrachten die zijn omgekomen in Westkapelle tijdens de bevrijding op 1 november 1944. 

Op de Liberty Bridge staan naamplaatjes van mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de Liberty Bridge en het Polderhuis een warm hart toedragen. U kunt uw naam laten plaatsen op een van de bankjes bij de stenen met de namen van de gesneuvelden bij de Liberty Bridge.

Landingsvaartuig uit de Tweede Wereldoorlog

Het landingsvaartuig in de tuin is een gerestaureerd Nederlands landingsvaartuig uit de jaren zestig en een eerbetoon aan alle slachtoffers, bevrijders en burgers. De foto's geven een indruk van de landing van de Royal Marines op 1 november 1944, voor de bevrijding van Walcheren.  

Gedenksteen Molen de Roos

In de tuin staat een gedenksteen als herinnering aan Molen de Roos en de slachtofffers van het bombardement. Tijdens het bombardement in de Slag om de Schelde op 3 oktober 1944 is de molen volledig verwoest. Slechts 3 van de 47 mensen die in de molen schuilden hebben dit overleefd. Op de steen is een plaquette aangebracht met een tekst die door een van de overlevenden zelf is gemaakt.

Herinneringssteen The Exhortation

In de tuin is ook een steen geplaatst met de laatste regels van "The Exhortation": At the going down of the sun and in de morning. We will remember them.

Boegspriet City of Benares

De driemaster City of Benares strandde in 1911 op de zeedijk, vlak bij vuurtoren 't Lage Licht. De boegspriet staat er als herinnering aan de vele strandingen bij Westkapelle en alle slachtoffers.